Energiförbrukning

Vad är energiförbrukning och hur stor är den hos dig? Den pågår hela tiden, överallt. Lyckligtvis så ökar medvetenheten om energi och hur man kan spara på den hela tiden. Att ha kontroll på vad som drar energi och vad man kan göra för att energieffektivisera blir viktigare år för år för att bidra till en bättre miljö. Det finns många saker man kan göra för att påverka sin energiförbrukning, både hemma och på arbetet. Vi har tagit fram några tips hur just du kan påverka och förändra på ett lätt sätt.

3 tips på hur man kan spara energi

Många av sakerna man kan göra själv för att minska energiåtgången är ganska enkla. Här kommer några tips på hur du kan spara energi med lätta medel:

  • Se över er belysning och lampor;
    byt till lågenergilampor, släck lampor som inte behöver lysa, använd dimmer för att kunna justera ljusstyrkan.
  • När det gäller vatten;
    låt inte vatten stå rinnande, eller droppande, byt ut kranar och munstycken till snålspolande, kör köksmaskiner på ekonomiläge och se till att de är fulla innan de körs och tvätta i så låg temperatur som möjligt.
  • Värme och ventilation;
    täta fönster och dörrar, täck inte element med möbler t ex, sänk värmen när du inte är hemma eller ingen är på jobbet och ha inte varmare inomhus än vad du behöver.

Energibesparing med hjälp av fönsterfilm

När det gäller den sista punkten i listan, värme och ventilation, så har vi på SunStop produkter som garanterat är en bra investering för att ni ska kunna påverka er energibesparing. Våra fönsterfilmer av olika slag kommer främst till störst nytta i stora fastigheter som har många fönster och kanske en äldre byggnad med mindre bra isolering.

Läs om hur vår klimatfilm kan effektivisera er energibesparing. Klimatfilmen isolerar värme under kallare årstider och reducerar värme när det är varmare ute samt bidrar till bättre inomhusmiljö.

Vår solfilm funkar otroligt bra för att avvisa värme från solljus som kommer in genom fönster. Solfilmen kontrollerar inomhustemperaturen, perfekt för t ex kontorslokaler. Inomhusklimatet blir optimalt och personalen kan prestera bättre, må bra och i det långa loppet kan det öka välmåendet så att sjukdagarna blir färre.

Hör gärna av er om ni har frågor om hur vi kan hjälpa er med energibesparing!

Facebook