Inneklimat

Eftersom vi bor på norra delen av jordklotet är det inte konstigt att vi svenskar spenderar mest tid inomhus, i alla fall under vinterhalvåret.
Inomhusklimatet omfattar bl a temperatur, luftkvalitet, ljus och ljud. Om någon av dessa faktorer är av dålig kvalitet har det en stor påverkan på människan, prestationen och hälsan. Man kan t ex märka att man blir trött och får huvudvärk på arbetet eller hemma om luften inte håller bra kvalitet. Därför är det viktigt att ha ett bra inneklimat om man önskar en god hälsa och bra prestation på arbetet.

5 tips på hur du skapar ett bättre inomhusklimat

Vad kan man du göra för att påverka och skapa ett bättre klimat inomhus? Det är ganska enkelt att påverka luften och här kommer 5 idéer:

  1. Temperatur – se till att ha en jämn temperatur, speciellt under vinterhalvåret då man inte öppnar och vädrar lika ofta som på sommaren. En jämn temperatur skapar bättre luft och lagom fuktighet i luften.
  2. Vädra! I kök och badrum är det speciellt viktigt att vädra ut eftersom det annars blir väldigt fuktigt och därmed sämre luftkvalitet.
  3. Städa! Att städningen är bra för inomhusklimatet är väl ingen överraskning, tänk på att regelbundet också tvätta gardiner och andra textilier som lätt drar åt sig damm. Om damm och kvalster finns i luften påverkar det luftkvaliteten och inomhusklimatet negativt.
  4. Dofter – undvik parfymer och doftljus. Det gäller även parfym i rengöringsmedel. Parfym kan vara allergiframkallande.
  5. Växter är trivsamt för inomhusmiljön! När vi andas ökar koldioxiden i luften och det förvandlar växterna till syre.

Förbättra er arbetsmiljö

Genom fönsterfilm med olika teknik kan man förbättra luften inomhus och därmed arbetsmiljön. Läs mer om vår klimatfilm som man monterar på fönsterna. Dessa filmer isolerar värme på vintertid och reducerar värme under sommartid.

Vi kan också rekommendera vår solfilm som också är en slags fönsterfilm. Solfilmen kontrollerar inomhustemperaturen och kan reglera den så att inomhusklimatet blir mycket behagligare än t ex om solstrålarna som skiner in värmer upp lokalen och bidrar till sämre luft.

Hör gärna av er om ni har frågor om hur vi kan hjälpa er till ett bättre inomhusklimat!

 

Facebook